HAZAI PROJEKTEK

 

2,007 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését célzó Széchenyi 2020 pályázat GINOP 5.3.1., „A” komponense. A pályázat célkitűzése, hogy a konvergencia régiókban működő kis-, illetve közepes vállalatok (kkv-k) szakmailag magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.

Közép-Dunántúli Regionális Képzési Klaszter

 

A „piacképes duális képzés fejlesztése az ország közepén” című, TÁMOP-4.1.1.F-14/1/KONV-2015-0008 azonosító számú pályázat keretében megalakult a Közép-Dunántúli Regionális Képzési Klaszter.

 

 

EXPANDER - Az EX ANTE és együttműködő partnerei a rugalmas foglakoztatás elterjesztéséért 

 

A Széchenyi 2020 Program keretében kiírásra került a „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” című pályázat. Ennek célja, hogy 100 százalék támogatási intenzitással finanszírozza azon munkáltatók szervezeti átvilágítását, akik a saját gazdasági eredményeik fejlesztése érdekében rugalmas foglalkoztatást szeretnének bevezetni, és kisgyermekes szülőt is alkalmaznak. 

Közép-dunántúli Regionális Innovációs Díj

 

kdid

A Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség elkötelezett az innováció népszerűsítése mellett. Ennek fényében 2009-ben és 2011-ben is pályázatot hirdetett Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Díj elnyerésére.

Pályázni egyrészt vállalkozásoknak, olyan megvalósult innovációs projekttel lehetett (új termék, új szolgáltatás, új eljárás létrehozása, piaci bevezetése), amely a jelentkezéstől számított elmúlt két évben realizálódott, és számokkal alátámasztott eredmény-kimutatással rendelkezett. Másrészt diákoknak, illetve diákcsoportoknak, akik az elmúlt két évben megvalósított vagy megvalósítás alatt lévő innovációs projektötlettel rendelkeztek.

 

Vértes-Duna Járműipari Klaszter tevékenységének fejlesztése

 

2

A Vértes-Duna Járműipari Klasztert 2011. május 12-én azzal a céllal hívta életre 16, a járműiparban érdekelt szervezet, hogy erősítse a járműiparban érdekelt szereplők területi alapú együttműködését, javítsa piaci pozíciójukat, erősítse belföldi- és nemzetközi kapcsolataikat, közös érdekeken alapuló fejlesztéseket, beruházásokat valósítsanak meg; valamint növeljék a térség gazdasági versenyképességét, emeljék a foglalkoztatottság színvonalát, javítsák az általános életminőséget, megtartsák a működő-tőkét és emeljék a tőkevonzó képességet a Közép-Dunántúli Régió VÉRTES-DUNA térségében, Bicske, Kisbér, Komárom, Mór, Oroszlány, Pusztavám, Tata és Tatabánya települések önkormányzatainak együttműködési megállapodásban rögzített támogatása mellett. A megalapított Vértes-Duna Járműipari Klaszter minden olyan együttműködő szervezet felé nyitott, mely hozzájárul kitűzött céljai eléréséhez és a térség versenyképes fejlődéséhez.