Telefon: +36 22 514 111 E-mail: kdriu@kdriu.hu

Ifjúsági Innovációs Verseny

 

28. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2018/2019-es tanév)

kik indulhatnak? - Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1998. október 1. és 2005. szeptember 1. között született fiatal, aki még nem kezdte meg  felsőoktatási tanulmányait.  Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.

mit lehet nyerni?

  • díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
  • díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
  • díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

A legfiatalabb díjazott megkapja a Vodafone Magyarország Alapítvány 150 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is. A legjobb határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját kapja meg.

Az első és második helyezett fiatalokat segítő egy-egy középiskolai tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei 30 többletpontra jogosultak a felsőoktatási felvételi eljárás során.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2019 szeptemberében, Szófiában, az EU Fiatal Tudósok Versenyén való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni (3500-7000 euró).

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok további nemzetközi versenyen, utazásokon vehetnek részt.

mivel lehet nevezni? - Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, máshol nem használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is.

A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

Hogyan kell jelentkezni? - A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas vázlatát e-mailben kell eljuttatni 2018. november 28-án, 15 óráig beérkezően.

A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját,

továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvtudását; iskolájának (munkahelyének) nevét és címét; a konzulens, vagy felkészítő tanár nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

 

A pályázatok beküldése, ill. a pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet:

Magyar Innovációs Szövetség, e-posta: innovacio@innovacio.hu

tel.: 06-1-430-3330, portál: www.innovacio.hu

 (cím: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.)

 

A felhívás letölthető itt.

További híreink