Telefon: +36 22 514 111 E-mail: kdriu@kdriu.hu

Vegyen részt Ön is az AgriGo4Cities Városi Mezőgazdaság a Befogadó Városokért című nemzetközi konferenciáján

A Duna Régióban a kormányzási rendszerekhez kötődő legfontosabb kihívások egyik kiváltó oka a közszféra szereplőinek csökkenő kapacitása annak kapcsán, hogy a részvételi megközelítést tervezési folyamatokba integrálják. A nemrég megvalósított megszorító intézkedések miatt a közszféra számára limitált eszközök és csatornák állnak rendelkezésre, hogy bevonják releváns érdekelteket és a civil társadalmat a döntéshozatali folyamatokba. A távolság az állampolgárok és a közigazgatás szereplői között minden szinten növekszik, ami megnövekedett bizalmatlansághoz nyilvánosságban történő csökkenő részvételhez vezet, különösen a leghátrányosabb helyzetű, kirekesztéstől veszélyeztetett csoportok körében. Ezentúl a növekvő társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek a életszínvonalnak és a lakó- és szabadidő eltöltésére szolgáló helyek minőségének csökkenésében is megjelennek.

 Hogy ezekre a kihívásokra választ adjon az AgriGo4Cities projekt a részvételi városi és városkörnyéki mezőgazdaságot, mint egy erős és feltörekvő módszert alkalmazta, hogy növelje a közintézmények kapacitását a marginalizált csoportok kirekesztésének megelőzése és a Duna Régió fenntartható városfejlesztésének elősegítése terén.

Az AgriGo4Cities zárókonferenciája célozza azoknak a kulcsfontosságú témáknak a kihangsúlyozását, amelyek a projekt megvalósítása során a részvételi városi és városkörnyéki mezőgazdaság módszertanának kidolgozása és tesztelése során fókuszban voltak. Együtt megvitatjuk azt, hogy hogyan lehet javítani a közszolgáltatásokat, támogatni az állampolgárok aktivitását, újra megerősíteni a nyilvánosságban történő részvételt és hozzájárulni a városok fenntarthatóságához a városi mezőgazdaság által.

Szeretettel meghívjuk, hogy csatlakozzon hozzánk 2019. március 19-én a MOM Kulturális Központban, Budapesten. A konferencia nyelve angol, de a szervezők magyar szinkrontolmácsolást biztosítanak.

További információ valamint a rendezvény programja a következő linken érhető el: Konferencia program

Kérjük, kövesse a konferenciával kapcsolatos eseményeket a rendezvény Facebook oldalán és jelentkezzen résztvevőnek az online jelentkezés kitöltésével.

Találkozzunk Budapesten!

 

2019.02.15.