Legyél TE is Tény-Ellenőr!

A dezinformáció egy olyan, folyamatosan fejlődő jelenség, amely nagy potenciállal rendelkezik a demokratikus folyamatok és a társadalmi viták negatív befolyásolására. Befolyásolhat például demokratikus vitát és szavazási eredményt, mivel egyes álhírek megváltoztatják, módosítják az emberek irányultságát, így a szavazó az álhírek által sújtott akaratából fakadó preferenciáját fejezi ki. A projekt közvetlen előnyeit Spanyolország, Portugália, Magyarország, Görögország, Litvánia, Románia, Finnország, Lengyelország és Olaszország fogja élvezni.

A FACT projekt célja a köztudatban megjelenő álhírek (fake news) tisztázása, szerte foszlatása. Ebben nagy segítségül szolgálnak a fiatalok, mint véleményhordozók, akiket játékos formában szeretnénk bevonni a küldetésünkbe. A diákok által szeretnénk eljuttatni a valós információkat az idősebb korosztály felé, mivel nekik kisebb lehetőségük van ezek megszerzésére.

A projektben már több száz fiatal vett részt, akik különböző játékos oktatásokon, workshopokon sajátították az álhírek felismerésére irányuló tudást.

Csatlakozz hozzájuk! Gazdagodj Te is friss, aktualizált tudásanyaggal és válj hivatásos Tény-Ellenőrré!

Böngészd a weboldalunkat és tudj meg többet!

hu_HU