23 hónap után újra személyesen – 5. projekt HoCare2.0 projekt meeting

A HoCare projekt partnerei hosszú idő után újra személyes egyeztetésen vehettek részt Cremonában, Olaszországban. Az egyeztetésről egyedül a Rzeszow Regionális Fejlesztési Ügynökség kollégái maradtak távol személyesen, azonban a technikai lehetőségeknek köszönhetően mindkét szakmai napot online nyomon tudták követni.

Szakmai szempontok alapján az online havonta megtartott egyeztetések ellenére óriási szükség volt a személyes találkozóra, ahol sokkal produktívabban lehetett megbeszélni a projekt végéig megvalósítandó tevékenységeket, elérendő célokat. Az első szakmai napon a KKV mintaprojektek, valamint a közintézményi mintaprojektek előrehaladásának áttekintésére került sor elsősorban. Elmondható, hogy a KKV mintaprojektek esetén a partnerség teljesen azonos szinten áll a megvalósításban, míg a közintézmények esetén a partnerek különböző szinteken tartanak, annak a függvényében, hogy melyik intézményt milyen mértékben érintett a pandémia. A második szakmai nap délelőttjén interaktív workshopok kerültek megrendezésre, melyek keretében a partnerek akció terveihez kapcsolódó pénzügyi lehetőségek feltárása volt a fő cél, valamint a partnerországokban létrehozott úgynevezett „co-creation lab” tanácsadó testületek további bővítésének a lehetőségei kerültek górcső alá. A szakmai rendezvény lezárásaként a projekt irányító testülete, a Steering Committee tartotta meg ülését.

A hivatalos munka mellett a vendéglátó szervezet, a Cremona-i Kereskedelmi Kamara gondoskodott arról, hogy kulturális programban is legyen része a jelenlévő projekt partnereknek. Az első nap végén egy másfél órás vezetett belvárosi séta során kaphattunk betekintést Cremona történelmébe, míg a második napon Aurelia Macovei hegedűművész adatt fél órás minikoncertet egy eredeti, 1669-ben Antonio Stradivari által készített hangszeren.

en_GB