InnoSchool

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség részt vesz az InnoSchool nemzetközi projektben melynek célja a közép-európai országokban, köztünk hazánkban is a vállalkozói szellem erősítése és a vállalkozóvá válás segítése a középfokú iskolai tanulmányaikat végző fiatalok körében. A projekt tagjai elkötelezett hívei annak, hogy a jövő környezeti, társadalmi és gazdasági kihívásaira választ, s megoldást jelenthetnek azok a még nem létező vállalkozások, melyeket a következő generációk hoznak létre.

Az InnoSchool projekt a vállalkozói létre nevelésben a serdülő korban lévő fiatalokat célozza meg. A program során olyan új megközelítésű tanulási rendszer kerül majd kifejlesztésre, mely egyrészt játékszoftveren keresztül segíti a fiatalokat gazdasági és vállalkozói ismeretek elsajátításában. E tanulási rendszer magába foglalja azokat az igényeket, melyeket a fiatalok támaszthatnak egy ilyen új eszközzel szemben, mint például a közösségi média élmény és az iskolák közötti verseny. Vagyis a célunk egy olyan eszköz létrehozása, amely nem csak oktat, de népszerűvé és vonzóvá is válik a fiatalok számára.

A vállalkozást támogató eszköz oktatási és szakpolitikai intézmények, civil szerveztek és a vállalkozói szféra képviselővel közösen kerül kifejlesztésre. A kifejlesztett eszközt valós iskolai környezetben fogjuk tesztelni, melyhez várjuk olyan iskolák jelentkezését, akik nyitottak az új pedagógiai módszerek iránt és elkötelezettek a fiatalok vállalkozóvá nevelése mellett. A tesztelésben résztvevő iskolák számára lehetőséget biztosítunk a szakmai előkészületi munkában való részvételre, külföldi tapasztalatcserére és vállaljuk a tanítók oktatását az eszköz használatára. Végül az együttműködés eredményeként kísérletet teszünk arra, hogy ezt az új pedagógiai módszert és a hozzá kapcsolódó ismereteket a hazai tantervbe is beépítsük.

A projekt megvalósításában az alábbi partnerek vesznek részt:

 • Csehország – DEX Innovation Centre
 • Bulgária – Business Incubator – Gotse Delchev Entrepreneurship Promotion Centre
 • Bulgária – Regional Development of education – Blagoevgrad
 • Románia – The European Center for Socio Professional Integration ACTA
 • Románia – Centre for Resources and Educational Assistance of Bihor County
 • Magyarország – Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.
 • Ausztria – Vienna BOard of Education, European Office
 • Szlovákia – Technical University of Kosice
 • Bosznia és Hercegovina – Agency for economic development of City of Prijedor „PREDA-PD”
 • Szerbia – Regional Agency for Development and European Integration Belgrade
 • Moldova – FACLIA – Association for Children and Youth

A projekt hivatalos honlapja:

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

Kapcsolódó dokumentumok:

hu_HU