Gondoljuk újra közösségi tereinket!

A projekt adatai:

A kedvezményezett neve: KDRIÜ Nonprofit Kft.

A projekt címe: Gondoljuk újra közösségi tereinket!

A szerződött támogatás összege: 5.480.000,-Ft

A támogatás mértéke (%)-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A „Gondoljuk újra közösségi tereinket” című projekt célja, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város középiskolásainak bevonásával feltérképezze és újra gondolja a város közösségi tereinek potenciálját. A tervezett munka a megalapozó szakaszt követően rendezvényekre épül, további kimenete egy applikáció fejlesztése.

A projekt  befejezési dátuma: 2021. április 30.

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00434

A projektről bővebben:

Székesfehérvár közösségi szolgáltatásainak igénybe vevői köre az elmúlt évtizedben folyamatos nőtt. A városi infrastruktúra és szolgáltatások folyamatos fejlesztési igénye mellett, a lakóhelyi jóllét és a város népességmegtartó képességének növelése is számos kihívást jelent a helyi közösség számára. A közlekedés, a területhasználat vagy az elővárosi fejlődés mellett a helyi közösség építésében fontos közösségi terek funkcionális fejlesztése, illetve a korábbi – használaton kívüli – ipari és kereskedelmi területek közösségi tér funkciójú átalakítása meghatározó jelentőségű. A jelenlegi településfejlesztési irányok viszont elsősorban a lakó- és munkahely funkciók irányában, profit orientált megközelítésben kínálnak hasznosítási alternatívát.

A helyi identitást, a város élhetőségét jelentősen meghatározó, a funkciójukban is helyi igényekhez alakított közösségi terek kialakításában kiemelt szerepe van a kulturális- és kreatív ipar helyi szereplőinek, valamint a városi fiatalok meghatározó közösségeinek. Ezért a projekt erre építve kívánja tevékenységeit megvalósítani.

A KDRIÜ Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft, mint Kedvezményezett célja, Székesfehérvár nyilvános közösségi tereinek funkcionális fejlesztési és megújítási lehetőségeinek feltárása a helyi lakosság igényeinek figyelembe vételével. A projekt fő célcsoportját a 14-18 éves korosztály adja, ezért részvételük a projekt minden fázisában meghatározó.

Alba Public Places

Fedezd fel Székesfehérvár közösségi tereit mobilapplikációnkkal!

Töltsd le az applikációt INNEN!

en_GB