A Green Dot Cyprus csomagolási hulladékot gyűjt és kezel (Ciprus)

A Green Dot Cyprus az első közösségi szabályozási rendszer Cipruson a csomagoló[1]anyagok és a csomagolási hulladékok tekintetében.

A Green Dot Cyprus nonprofit szervezetként jött létre a helyi ipar és a Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara (CCCI), mint ernyőszervezet kezdeményezésére. Ma a szervezet részvényesei közé tartozik 11 csomagolásért felelős vállalkozás, a CCCI, a csomagolóanyag gyártók és a forgalmazók.

A szervezet jelentős eredményeket tud felmutatni, amelyeket mind nemzeti, mind európai szinten nagyra értékelnek és elismernek.

A Green Dot Cyprus tevékenysége háromféle csomagolóanyagra terjed ki: műanyag, papír és üveg. További információ a www.greendot.com.cy honlapon, illetve a mobiltelefonokra és táblagépekre készült „ReCYcling CY” alkalmazáson keresztül érhető el.

Szükséges erőforrások

  • Alvállalkozók (magánszervezetek és nem kormányzati szervezetek).
  • A szervezet tagjai és részvényesei.
  • Infrastruktúra és berendezések (pl. Zöld Pont, gyűjtőautók és -szolgáltatások, gyűjtőedények stb.).
  • Pénzügyi: az anyagok értékesítéséből származó bevételek, a szervezet tagjaitól és részvényeseitől beszedett díjak stb.

A siker mutatói

Jelentős nemzetközi díjak:

  • 2. helyezés a „Zöld piac és erőforrás[1]hatékonyság fejlesztésének támogatása” kategóriában az EU Európai Vállalkozásösztönző Díjátadón 2013-ban.
  • Elismerésben részesült a 10 legjobb európai vállalat között a „Környezeti és vállalati fenntarthatóság” kategóriában a 2014/2015- ös European Business Awards Díjátadón

A tanulás és az ismeretek átadásának lehetősége

A Green Dot Cyprus eddig jelentős eredményeket mutatott fel. Ezeket az eredményeket mind nemzeti, mind európai szinten nagyra értékelik és elismerik munkájának minőségéért, és különösen azért, mert hozzájárul a környezeti tudatosság erősítéséhez. Egy sikeres társadalmi szervezet, amely világos jövőképpel, küldetéssel rendelkezik és értékrendszere más régiókban is adaptálható és megvalósítható.

hu_HU