Nemzetközi projektek

Több mint 20 nemzetközi projektben képviseltük Magyarországot az elmúlt 5 évben. Ismerje meg, hogy mivel foglalkozunk a nemzetközi partnerségekben!

Futó nemzetközi projektek

IaaS4DR | Interreg Danube Region

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „Iaas4DR – Az innováció mint az ipari átmenet felgyorsítását szolgáló szolgáltatás a Duna régió alacsony innovációs kapacitással rendelkező vidéki és távoli ipari területein.” című Interreg Danube Region Programme projektben. A szlovák, montenegrói, német, osztrák, ukrán, cseh, román, bosnyák, szlovén, horvát és magyar partnerekkel megvalósuló projekt célja, hogy forradalmasítsa az innovációs támogatást és a technológiai transzfert a Duna régióban, különösen az alacsony innovációs kapacitással rendelkező vidéki és távoli ipari területeket célozva.

WIN - A nők helyzetének javítása a periférikus ipari régiók munkaerőpiacain | Interreg Danube Transnational Programme

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „WIN – A nők helyzetének javítása a periférikus ipari régiók munkaerőpiacain” című Interreg Danube Transnational Programme projektben. A szlovén, oszták, cseh, bosnyák, szerb, bolgár és magyar partnerekkel megvalósuló projekt általános célja a női munkavállalók helyzetének javítása a perifériális ipari régiókban, hozzájárulva a nők számára hozzáférhetőbb, befogadóbb és hatékonyabb munkaerőpiac kialakításához.

HIGHFIVE | HORIZON

Ügynökségünk tagja a belga Flanders’ Food által vezetett HIGHFIVE („enHancing dIgital and Green growtH in the Food processing industry via Interregional innoVation invEstments”) nevű projekt megvalósításának támogatására létrejött nemzetközi konzorciumnak, melynek célja, hogy a hazai és interregionális piacokon tevékenykedő, vagy oda belépni kívánó élelmiszerfeldolgozó KKV-kat támogassa lehetőséget biztosítva számukra az innovatív digitális megoldásokkal való piacra lépésre – mindezzel hozzájárulva a „termelőtől a fogyasztóig” (Farm to Fork) stratégiához.

DigitalTech EDIH - European Digital Innovation Hubs | Digital Europe Programme

Ügynökségünk csatlakozott az EIT Digital Hungary Nonprofit Kft. által vezetett DigitalTech EDIH nevű projekthez, melynek célja, hogy segítse a magyar vállalatokat és közintézményeket a digitális átállásban, ezzel is növelve hatékonyságukat és versenyképességüket. A projekt a kiberbiztonságra és a kapcsolódó digitális technológiákra és kompetenciák fejlesztésére fókuszál, beleértve a blokklánc technológiát, oktatástechnikát és a digitális pénzügyeket.

CHERRY - making Culture tHe N°1 ally of European RecoveRY | Interreg Europe

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „CHERRY – making Culture tHe N°1 ally of European RecoveRY” című Interreg Europe projektben. Az olasz, görög, magyar, román, belga, francia, lett és finn partnerekkel megvalósuló projekt célja a kreatív és kulturális iparnak címzett politikák és helyi tervek javítása a pandémiára való reagálás érdekében, valamint az ágazat további fejlesztése az innovatív kommunikációs eszközök, digitális technológiák és szolgáltatások felhasználásával, új felhasználók megszólítása és általánosságban a kultúra jelentőségének javítása az EU fellendülése érdekében. 

CORE - Composting in Rural Environments | Interreg Europe

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „CORE – Composting in Rural Environments” című Interreg Europe projektben. A spanyol, német, belga, lengyel, magyar, olasz, svéd és görög partnerekkel megvalósuló projekt célja, hogy a vidéki területeken nagyobb figyelmet fordítsanak a komposztálásra, hogy középtávon drasztikusan csökkenjen a szervesanyag-frakció és a hozzá kapcsolódó negatív hatások.

Health Labs4Value | Interreg Central Europe

Ügynökségünk vezető partnerként vesz részt a „Health Labs4Value – Fenntartható struktúrák létrehozása az innovációk bevezetésére, a technológiák és a tudás átadására a közép-európai egészségügyi rendszerekben az Open Innovation 2.0 elvei alapján” című Interreg Central Europe projektben. A szlovén, német, magyar, lengyel, osztrák és cseh partnerekkel megvalósuló projekt célja, hogy reagáljon a közép-kelet európai egészségügyi rendszerek fenntarthatatlan, a szűkös erőforrásokat pazarló módon kezelő mivoltára, miközben K+F tevékenységek, a technológia és az innováció átadása még mindig jelentős egyenlőtlenségeket mutat a keleti és nyugati régiók között a térségen belül is. 

Capacity2Transform | Interreg Central Europe

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „Capacity2Transform – A kulturális átalakító potenciál aktiválása és kreatív iparágak és a fenntartható turizmus a zöld és digitális átállás kettősének fellendítése a Közép-Európa versenyképessége érdekében” című Interreg Central Europe projektben. A szlovén, olasz, magyar, osztrák, horvát, német, cseh és szlovák partnerekkel megvalósuló projekt célja a kapacitásépítés, amely a kulturális és kreatív ipari szereplők készséghiányát orvosolja és segíti a fenntartható turizmussal foglalkozó KKV-kat, hogy a turizmusban a digitális és zöld átállási intézkedések részévé váljanak Közép-Európában.

Foster Awareness on the relevance of Checking the Truth – F.A.C.T. | CERV

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „Foster Awareness on the relevance of Checking the Truth – F.A.C.T.” című CERV projektben. Az olasz, spanyol, portugál, görög, román, lengyel, litván és finn partnerekkel megvalósuló projekt célja a köztudatban megjelenő álhírek (fake news) tisztázása, szerte foszlatása.

Food-scalEUp | HORIZON

Ügynökségünk partnerként vesz részt a „Food-scalEUp: expanding the European digital agri-food acceleration ecosystem” című HORIZON projektben. A spanyol, francia, holland és német partnerekkel megvalósuló projekt célja az európai regionális agrár-élelmiszeripari digitális innovációs kapacitás fejlesztése.

Agro4SDGs | Erasmus+

Ügynökségünk partnerként vesz rész részt az „AgroSGDs – A közösségi mozgósítás megerősítése és a női vezető vállalkozók támogatása az agroökológiai szektorban” című Erasmus+ projektben. A spanyol, olasz, szlovén és lengyel partnerekkel megvalósuló projekt célja az európai vidéki térségek zöld átmenetének támogatása, kiemelten az agrár-ökológiai ágazat támogatása, amely felelősségteljesebb fogyasztási választási lehetőségeket kínál ezekben a régiókban.

HyPro4ST | Erasmus+

Ügynökségünk partnerként vesz rész részt a „HyPro4ST – Sustainable Tourism Innovation Through Hybrid Project Management” című Erasmus+ projektben. A görög, szlovén, horvát, olasz és portugál partnerekkel megvalósuló projekt célja, hogy pozitív társadalmi és fenntartható hatást gyakoroljon a turisztikai ágazatra.

ScaleUPcycling | Erasmus+

Ügynökségünk partnerként vesz rész részt a „ScaleUPcycling – Youth competence development on reuse and upcycling” című Erasmus+ projektben. A szlovén, bolgár, spanyol és ciprusi partnerekkel megvalósuló projekt célja a kreatív újrahasználat, vagyis az upcycling ösztönzése a fiatalok körében.

Lex(e)con | Erasmus+

Ügynökségünk partnerként vesz rész részt a “LEX(e)CON – Smart Entrepreneurship for People with Dyslexia” című Erasmus+ projektben. Az osztrák, görög, török és spanyol partnerekkel megvalósuló projekt célja, hogy támogassa azokat a felnőttképzési szolgáltatókat, akik vállalkozási ismeretek átadásával tudják segíteni a diszlexiával küzdő embereket.

EDUCATE | Erasmus+

Ügynökségünk partnerként vesz rész részt az “EDUCATE – European Hub for Digital Learning and Inclusive Adult Education Organisations” című Erasmus+ projektben. A görög, litván, olasz, lett és török partnerekkel megvalósuló projekt célja egy olyan digitális platform létrehozása, amely a felnőttoktatók számára kulcsfontosságú módszereket és képzést nyújt a digitális környezet megértéséhez és szélesebb körű befogadásához.

RE-CONNECT | Erasmus+

Ügynökségünk koordinátorként vesz rész részt a „RE-CONNECT” című Erasmus+ projektben. A litván, olasz, ír és szlovén partnerekkel megvalósuló projekt célja a közösségi alapú turizmus fejlesztése elmaradott területeken, zöld és digitális módszerekkel.

Young GREENtrepreneurs | Eramus+

Ügynökségünk koordinátorként vesz rész részt a „Young GREENtrepreneurs – Innovative approaches in promoting green entrepreneurship among youth” című Erasmus+ projektben. A szlovén, bolgár, észak-macedón, ír és spanyol partnerekkel megvalósuló projekt célja, hogy innovatív megoldásokkal ösztönözze a „zöld” vállalkozói szellem kialakulását a fiatalok körében.

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak - Az európai vállalkozói csereprogram

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak projekt kezdő vállalkozóknak kínál lehetőséget arra, hogy Európai Uniós tagországokban dolgozzanak, és tapasztalt vállalkozóktól tanuljanak. A program keretén belül fiatal vállalkozók utazhatnak 1-6 hónapos időtartamra más uniós országba, ahol kis- és középvállalkozások szaktudással rendelkező alkalmazottai nyújtanak segítséget nekik ahhoz, hogy ötleteiket megvalósítsák.

hu_HU