EDUCATE Info Day

Október 26-án Olaszország és Litvánia mellett Magyarország adott otthont az EDUCATE Információs Napnak, amelynek a felnőttképzési szervezetek, egyéni felnőttképzők, felnőtt tanulók és helyi hatóságok tájékoztatása volt a fő célja. Az esemény élénk platformként szolgált az EDUCATE projekt lényegének és eredményeinek bemutatására, amely egybecseng azzal az átfogó céllal, hogy gazdagítsa a felnőttoktatást Európa-szerte.

A nap a házigazda szervezet köszöntőjével kezdődött. A résztvevők ezután az EDUCATE projekt részleteit ismerhették meg, feltárva a minőségi felnőttoktatás iránti igényt Európa-szerte, és bemutatva az EDUCATE Interaktív HUB-ban rejlő lehetőségeket. A HUB összes funkciója bemutatásra került a Fenntarthatósági és Monitoring eszköztárral együtt.

Az esemény fénypontja kétségtelenül az EDUCATE Tanúsítási Rendszer bemutatása volt. A résztvevőket végigkísérték a tanúsítási folyamaton, megvilágítva az ezzel járó sokrétű előnyöket. A cselekvésre való felhívás egyértelmű volt – arra ösztönözte a résztvevőket, hogy végezzék el a tanúsítást, hogy a legjobb gyakorlataik reflektorfénybe kerüljenek.

Az esemény termékeny terepet biztosított az EDUCATE HUB jövőbeli életéről szóló párbeszédhez is. A kérdezz-felelek és a záróbeszéd során összegyűjtött visszajelzések és szempontok felbecsülhetetlen értékűek voltak, és megvilágították a projekt nyomon követésének tervezett útját.

Az eredményes nap végén a tapintható lelkesedés és a felnőttoktatás felemelésére irányuló közös elhatározás megerősítette az EDUCATE információs nap mélyreható hatását. Az utazás még csak most kezdődött, és a horizont tele van ígéretekkel.

hu_HU