Hálózatfejlesztés, partnerközvetítés

A professzionális közösségi háló

Együtt könnyebb, igaz? Hogy a hazai vállalkozások számára nemzetközi K+F+I együttműködéseket keressünk, 7 közép-európai ország technológia transzfer szervezetével közösen alakítottunk ki egy olyan szolgáltatási hálózatot, ahol a szolgáltatásokat egymással megosztva nyújtjuk. Ez azt jelenti, hogy az összes tagszervezet szolgáltatásai bármelyik tagország vállalkozása számára elérhetők, a következő területeken: lean manufacturing, rapid prototyping, technology research, market research, idea screening, technology foresight.

Nemzetközi partnerre van szüksége?

Közel 90 európai technológia transzfer szervezettel állunk kapcsolatban (az elmúlt hat évben sikeresen lebonyolított 16 nemzetközi projekten keresztül), amely hálózat segítségével a hazai vállalkozások európai K+F+I együttműködéseit, nemzetközi pályázati indulásukhoz partnerkeresési igényeit tudjuk támogatni. De természetesen nem csak külföldi szervezetekkel dolgozunk együtt: hazai K+F+I együttműködéseink is biztosíthatják a vállalkozások számára kutatási, mérési, prototípuskészítési, illetve piaci bevezetési szolgáltatási igényeik kielégítését.

Klaszter menedzsment

Definíció szerint a gazdasági életben a klaszter földrajzilag egymáshoz közel elhelyezkedő vállalatok és kapcsolódó intézmények meghatározott gazdasági területen együttműködő csoportját jelenti, melyeket hasonlóságuk és egymást kiegészítő mivoltuk köt össze. Egyszerűbben a régióban található vállalkozások együttműködése nyomán kialakuló halmazról van szó. Hogy minden fél számára gyümölcsöző legyen klasztertagnak lenni, ahhoz megfelelő menedzsmentre van szükség.

Mit csinálunk, amikor „klasztermenedzselünk”?

Meghatározzuk a közös célokat, feladatokat, szolgáltatások körét. Közös költségek viselését, közös források felhasználását tesszük lehetővé, közös pályázatokon indulunk. A közös stratégiához jól illeszkedő, szilárd alapot képző működési modellt alakítunk ki. Közös PR és marketing tevékenységet végzünk (közös arculat), a klaszter tagok közötti információáramlást elősegítő adatbázis alakítunk ki, és még sokáig sorolhatnánk a napi teendőket. Lényegében segítünk megtalálni a klaszteren belüli közös pontokat és a vállalkozásoknak együtt növekedni, céljaikat elérni.

Ezt az összetett tevékenységet negyedik éve sikeresen folytatjuk, 2013. óta a European Cluster Excellence Bronze Label minősítés birtokosaként. Klaszter menedzsment szolgáltatásainkat jelenleg a következő ágazatokban nyújtjuk: járműipar, megújuló energetikai technológiák, informatika.

A KDRIÜ egy járműipari klaszter, valamint egy újonnan létrejött kulturális és kreatív ipari klaszter menedzsment szervezete, egy járműipari akkreditált innovációs klaszter tagja, illetve egy informatikai, valamint egy környezetvédelmi klaszter együttműködő partnere. Ezen a több mint 100 vállalkozást tömörítő hálózaton keresztül kínáljuk hálózatfejlesztési, partnerkeresési szolgáltatásainkat.

Szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat?

Keressen minket elérhetőségeinken, hogy közösen megtalálhassuk a legjobb megoldásokat!

hu_HU