Telefon: +36 22 514 111 E-mail: kdriu@kdriu.hu

PPI2Innovate

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2016. június 1-vel az INTERREG CE Program keretében indította el PPI2Innovate című projektjét. A projekt célja az innovációkhoz kapcsolódó közbeszerzések (Public Procurement of Innovation – PPI) lehetőségeinek kiszélesítése Közép-Európában.

A piaci bevezetés előtt, vagy annak elején álló innovációk (termékek vagy szolgáltatások) közbeszerzési rendszerbe illesztésének támogatásával kívánjuk megvalósítani a projekt céljait. A magyar vezető partnerrel (Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség) megvalósuló projekt a PPI szemléletmódjának elterjesztését, a megvalósítási keretrendszer kialakítását, valamint nemzeti kompetencia központok kialakítását végzi el. Ügynökségünk innovatív vállalkozók és a hazai közbeszerzők kooperációját támogatja. Az együttműködő felek az innovatív közbeszerzésen keresztül az innovatív termékek piacra kerülését és nagy szériás gyártását, valamint a közbeszerző által nyújtott közszolgáltatások magasabb és jobb minőségű biztosítását érhetik el.

A projekt partnerek magyarországi, olaszországi, csehországi, szlovén, lengyelországi, illetve horvátországi innovációs és fejlesztési ügynökségek, innovációs közvetítő szervezetek, valamint különböző területi szintű önkormányzatok és minisztériumok.

A projekt megvalósításában az alábbi partnerek vesznek részt:

  • Csehország – DEX Innovation Centre
  • Szlovénia – Ministry of Public Administration
  • Szlovénia – ICT Technology Network Institute
  • Lengyelország – Municipality of Lublin
  • Lengyelország – Rzeszow Regional Development Agency
  • Magyarország – Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
  • Magyarország – Somogy Megye Önkormányzat
  • Horvátország – Croation Agency for SMEs, Innovations and Investments
  • Olaszország – University of Turin
  • Olaszország – Piemonte Region

A projektről bővebb információ a hivatalos weboldalon található: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/PPI2Innovate.html

A projekt 2016. június. 1 - 2019. május 31. között valósul meg.

A 2019.05.14-ei zárókonferencián elhangzott előadások itt megtekinthetőek:

 Csizmadia István előadása

 Denis Premec előadása

Gaynor Whyles előadása

Marlene Grauer előadása

Szépvölgyi Ákos előadása

Francesca La Greca előadása

Hubai Ágnes előadása

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.