Hulladék és Hőszolgáltató Látogatóközpont (Aarhus, Dánia)

Az aarhusi Hulladék és Hőszolgáltató Látogatóközpont a hulladék, az újrahasznosítás, az energia, a távfűtés, a fenntarthatóság és az erőforrások felhasználása témakörökben szervez tanfolyamokat.

Az aarhusi Hulladék és Hőszolgáltató Látogatóközpont a hulladék, az újrahasznosítás, az energia, a távfűtés, a fenntarthatóság és az erőforrások felhasználása témakörökben szervez kurzusokat és látogatásokat gyerekek, fiatalok és felnőttek számára olyan eredeti helyszíneken, mint a hulladékégetők és az újrahasznosító állomások. Ezen kívül a látogatószolgálat iskolákat és ifjúsággal foglalkozó szervezeteket keres fel, továbbá részt vesz a civil kezdeményezésű rendezvényeken. A központ évente körülbelül 10 000 emberrel kerül közvetlen kapcsolatba.

A REUSE-ban (a közvetlen újrahasznosításra összpontosító hulladékhasznosító központunkban) minden évben 40- 50 felsőtagozatos iskolai osztályt fogadunk, akiknek ingyenes képzést tartunk az újra hasznosításról, az innovációról és az újra tervezésről. A diákok interaktív formában tanulnak a közvetlen újra hasznosításról, az erőforrás-körforgásról és a hulladék képződés megelőzéséről. Ezután végig vezetjük őket egy innovációs folyamaton, amely kreatív gondolatokat indít el a kiselejtezett termékek újra tervezésével kapcsolatban. A REUSE konténereiben kiválasztanak néhány olyan tárgyat, amelyet új, használható dolgokká szeretnének alakítani, és munkatervet készítenek arról, hogyan fogják megvalósítani a projektet. Visszatérve az iskolába a kézműves és formatervező tanárukkal együttműködve elkészítik a terméket.

Szükséges erőforrások

Az aarhusi Hulladék és Hőszolgáltató Látogatóközpontot Aarhus város önkormányzata finanszírozza.

A siker mutatói

A Látogatóközpont évente körülbelül 10 000 emberrel kerül közvetlen kapcsolatba. A REUSE (a közvetlen újrahasznosításra összpontosító hulladékhasznosító központ) évente 40-50 felsőtagozatos iskolai osztályt fogad.

A tanulás és az ismeretek átadásának lehetősége

Az Aarhus által kifejlesztett tanfolyamok gyakorlatias filozófiája alkalmassá teszi őket arra, hogy más településeken és más kontextusokban is alkalmazzák őket.

en_GB