Kockázati tőkebevonás és forrásszerzés

A képlet egyszerű: a növekedéshez, innovációhoz, fejlesztéshez tőkére, azaz pénzre van szükség. Szolgáltatásaink között vállaljuk, hogy felkutatjuk a vállalkozásában, elképzelt innovációiban értéket látó befektetőket. A sikeres vállalkozások életciklusának ugyanis minden szakaszában, a megalakulástól a kivásárlásig találhatók kockázati és magántőke befektetők, amennyiben a növekedés lehetősége adott.

A menedzsment fontos

A kockázati és magántőke befektetők olyan vállalkozásokat keresnek, amelyek rendelkeznek kutatásokon vagy újításon, vagy más, valós alapokon nyugvó, átlagot meghaladó növekedési lehetőséget magában hordozó üzleti tervvel. Ezen felül igen fontos, hogy rendelkezzenek tapasztalt menedzsmenttel, amely az üzleti tervet meg is tudja valósítani, ideális esetben olyan személyekkel, akik már korábban is vezettek sikeres vállalkozásokat. Sokszor valójában a „menedzsmentekbe fektetnek be”. Mi biztosítjuk a professzionális menedzsmentet, hogy a legkedvezőbb befektetési lehetőségekhez juthasson az Ön vállalkozása.

Mit csinálnak a befektetők?

Röviden összefoglalva pénzt adnak a fejlesztésekre, hogy később a haszonból bizonyos százalékban részesedjenek.

De el tudjuk magyarázni nagyon szakszerűen is: a magyarországi kockázati és magántőke befektetők, a nemzetközi piaci gyakorlathoz hasonlóan, intézményi formában megjelenő bel-vagy külföldi kockázati tőkealapok. Ezen alapok befektetéseit hazai vagy külföldi kockázati tőkealap-kezelők irányítják, amelyeknek részt vállalnak a kistérségek fejlesztéseihez bevonható források bővítésében, az elérhető pénzügyi szolgáltatások színvonalának javításában. Profitérdekeltségi alapon tőkerészesedést vállalnak főleg mikro-kis- és közepes vállalkozások alapításában, mikro – kis- és közepes vállalkozások fejlesztési célú beruházásainak megvalósításában, vállalatok reorganizációjában.

A forrásszerzéshez kapcsolódóan Ügynökségünk várja azon ötlettel rendelkező kkv-k, startupok jelentkezését, amelyek jelenleg még induló fázisban vannak, de belátható időn belül szeretnék ötleteiket első körös befektetők, üzleti angyalok előtt bemutatható koncepcióvá gyúrni.

Amellett, hogy a kiterjedt nemzetközi és hazai kapcsolati hálónknak köszönhetően segítjük feltérképezni és megtalálni a legmegfelelőbb csatornákat a sikeres tovább lépéshez, forrásszerzéshez, igyekszünk személyre szabott segítséget biztosítani egy szilárd üzleti koncepció kialakításához. Így az általunk nyújtott akcelerációs folyamat végére rendelkezésre áll majd egy tapasztalt mentorok és szakemberek közreműködésével kialakított üzleti koncepció, valamint az együttműködés utáni 6 hónapra szóló részletes akcióterv is.

hu_HU